Prima paginaEvenimenteServiciiParteneriNoutatiProfilul companieiContact
Evenimente in curs
Solutii de finantare si dezvoltare a mediului rural Buzau - Braila 2019
Buzau - Braila - 20-06-2019
Evenimente viitoare
Evenimente incheiate
Solutii de finantare si dezvoltare a mediului rural 2019 Ialomita - Calarasi 2019
Ialomita - Calarasi - 11-06-2019
Soluții de dezvoltare a antreprenoriatului și comunităților locale românești ARAD 2019
Savarsin, Sala de evenimente - 02-04-2019
Soluții de dezvoltare a antreprenoriatului și comunităților locale românești Vrancea 2019
Focsani, Consiliul Judetean Vrancea - 18-02-2019
Newsletter
Adresa de e-mail

Credite pentru IMM-uri, sustinute de BERD
14-12-2006

Mii de intreprinderi mici si mijlocii din Romania vor putea obtine credite dintr-un fond de 88 milioane de euro, din care 40 milioane euro sunt asigurate de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). Proiectul va fi dezvoltat in coo


Mii de intreprinderi mici si mijlocii din Romania vor putea obtine credite dintr-un fond de 88 milioane de euro, din care 40 milioane euro sunt asigurate de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). Proiectul va fi dezvoltat in cooperare cu Comisia Europeana si Ministerul Integrarii Europene.

Programul roman de micro-finantare va acorda fonduri, in RON sau Euro, bancilor si institutiilor financiare nonbancare – societatilor de micro-finantare, pentru ca acestea sa poata acorda imprumuturi intreprinderilor micro si mici, inclusiv intreprinderilor nou infiintate. Programul a fost creat pentru imbunatatirea accesului la servicii financiare a intreprinzatorilor din Romania, in special a celor din zonele mai putin dezvoltate si din zonele rurale, care, pana in prezent, aveau access limitat la servicii financiare cu costuri rezonabile.

Chikako Kuno, Directorul diviziei afaceri mici al BERD, a spus ca sunt inca multe banci in Romania care nu doresc sa ofere imprumuturi firmelor micro si mici datorita riscului de nerambursare cu care este asociat acest sector. In acelasi timp, societatile finanaciare non-bancare de microfinantare, care isi asuma riscul  de a credita sectorul, au fonduri insuficiente. Astfel, noul program va acoperi aceste goluri din piata finanaciara, sprijinind infiintarea a mii de noi afaceri ce vor crea locuri de munca si vor contribui la dezvoltarea economica a Romaniei, a completat Kuno.

Programul de micro-creditare va fi finantat cu 40 milioane euro de catre BERD, cu alte 30 milioane euro printr-un imprumut bancar sindicalizat de pe piata de capital, la care se adauga o contributie 13,6 milioane euro de la Uniunea Europeana si 4,42 milioane euro de la Guvernul Romaniei, reprezentand bugetul aferent Programului Phare 2005 si 2006.
Co-finantarea Programului de catre Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei, include 2,5 milioane de Euro ce reprezinta fonduri pentru asistenta tehnica necesara dezvoltarii de noi produse finanaciare pentru sectorul interprinderilor micro si mici, imbunatatirea procedurilor de management al riscului si instruire de personal.

Pentru a incuraja institutiile finanaciare sa acorde imprumuturi firmelor nou infiintate (firme cu mai putin de 12 luni de activitate) s-a constituit un fond de risc de 3 milioane euro din care se vor acoperi 50% din pierderile inregistrate de catre institutiile finanaciare partenere in cadrul programului, pentru imprumuturile neperformante acordate firmelor nou infiintate. 

“Competitivitatea economiei depinde in mare masura de capacitatea afacerilor mici”, a declarat ambasadorul Donato Chiarini, Seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania. "Micile afaceri sunt cele care creaza locuri de munca, baza pentru noi idei de afaceri si principalul promotor al antreprenoriatului, de aceea intarirea sectorului de interprinderi mici si mijlocii este vital pentru asigurarea cresterii competitivitatii lor. Pentru initierea si dezvoltarea unei afaceri sunt necesari bani, si, de cele mai multe ori, gasirea unei surse adecvate de finantare reprezinta o dificultate majora pentru intreprinderile mici si mijlocii. Fondurile PHARE puse la dispozitie de catre Comisia Uniunii Europene, inlesnesc accesul la finantare al IMM prin constituirea fondului de risc si prin asistenta tehnica acordata institutiilor financiare intermediare", a spus Chiarini.
 
Ministrul Integrarii Europene, Anca Daniela Boagiu a afirmat ca noul program de finantare va pune accent pe nevoile intreprinderilor nou infiintate si ale microintreprinderilor. „Schema de microfinantare  isi propune sa asigure suport financiar beneficiarilor tinta, completand resursele oferite de sectorul financiar local si/sau de catre Institutiile financiare de Dezvoltare active in Romania. Programul se va constitui ca un proiect pilot  de promovare a programului Jeremie (Join European Resources for Micro to Medium Enterprises), o initiativa care isi propune sa imbunatateasca furnizarea de servicii financiare si capital de risc catre intreprinderi mici si mijlocii in regiunile Uniunii Europene,  din 2007”, a mai spus ministrul Boagiu.

La microcreditele acordate de BERD in Romania, pana in prezent, rata de rambursare a fost de 99,5 %.

Intreprinderile 'micro' , mici si mijlocii din Romania reprezinta 99,9% din totalul intreprinderilor existente, dintre care 99,2% sunt intreprinderi care au pana la 9 angajati. Comparativ cu alte tari, in Romania exista 23 de intreprinderi mici si mijlocii la 1000 de locuitori, fata de Cehia si Slovacia unde sunt 47,7 de IMM la 1000 de locuitori.

Opportunity Micro-Credit Romania (OMRO) va fi prima institutie finanaciara non – banacara de micro-finantare care va primi fonduri in cadrul programului. Imprumuturile acordate intreprinderilor micro si mici cu pana la 9 angajati vor fi in jur de 10 mii de euro. "OMRO si-a propus peste 3000 de imprumuturi acordate in 2007", sustine Csaba Kalman, director executiv OMRO. Creditul acordat de OMRO micilor intreprinzatori va avea o valoare medie de 5000 de euro, una minima de cateva sute de euro, in functie de necesitatile solicitantului si o valoare maxima de 25 de mii de euro. Pentru acordarea creditelor vor fi luate in considerare planul de afacere al firmei si gradul de seriozitate al clientului care poate asigura garantia proiectului respectiv. Dobanzile depind foarte mult de circumstantele clientului si vor fi asemanatoare cu cele aplicate de bancile comerciale, sustine Csaba Kalman.

Uniunea Europeana va sprijini Romania cu expertiza si resurse financiare in vederea  pregatirii aderarii prin programele: PHARE, ISPA si SAPARD. Valoarea anuala a fondurilor alocate Romaniei prin cele trei programe de preaderare a crescut de la 660 milioane Euro in 2003 la mai bine de 1 miliard de euro in 2006. Managementul acestor fonduri este realizat de autoritatile romane sub coordonarea Ministerului de Finante.

Noul program de finantare va acorda imprumuturi in functie de nivelul de dezvoltare al regiunii. Alocarile pe regiuni vor fi: Nord-Est 22%, Sud-Est 14%, Sud-Vest Oltenia 12%, Sud-Muntenia 16%, Vestul 8%, Nord-Vest 12%, Centrul 11% si Bucuresti-Ilfov 5%.

Imprumuturile vor fi acordate prin intermediul a doua tipuri de institutii partenere: institutii de microfinantare, care vor acorda imprumuturi de pana la 25 de mii de euro, si banci de microfinantare, ce vor furniza imprumuturi de la 25 de mii pana la 50 de mii de euro.

"Ministerul Integrarii Europene va monitoriza intregul program de finantare, pentru ca dezvoltarea microintreprinderilor si crearea de noi locuri de munca fac parte din totalul de proiecte pe care noi le dezvoltam la nivelul regiunilor", a concluzionat ministrul Boagiu.


MATERIAL PRELUAT DE LA EurActiv.ro

-->
Noutati
Desfasurare seminar „FNGCIMM - garanția susținerii și dezvoltării comunității rurale” Savarsin 2 aprilie 2019

În data, de 2 aprilie 2019, a avut loc în localitatea Săvârșin, jud. Arad cel de-al doilea seminar „FNGCIMM - garanția susținerii și dezvoltării comunității rurale”, eveniment ce face parte din demersul de inf

Garanția susținerii și dezvoltării comunităților rurale - subiect al unui seminar susținut de FNGCIMM


În data de 2 aprilie 2019, începând cu ora 10.30, în Sala de Ședințe a Primăriei Săvârșin, județul Arad, va avea loc cel de-al doilea eveniment din seria de seminarii de informare “Soluții de dezvol

Banca de stat CEC Bank a anunţat că lansează un nou instrument de finanţare de tip revolving, n euro sau dolari, pentru companiile care realizează operaţiuni de export.

Creditul de tip "revolving" este o linie de finanţare pusă la dispoziţia clienţilor de către bănci, pe care aceştia o pot folosi oricând.

Parteneri

Adeplast
www.adeplast.ro

Adeplast 1
www.adeplast.ro

Adevarul Verde
www.adevarul.ro

ADL Bacau
www.adlbacau.ro

Administratia Nationala
Apele Romane

www.rowater.ro

Administratie.ro
www.administratie.ro/

AGER Business Tech
www.ager.ro/pagini/compania/istoric

AGORA
www.agora.ro

Agora News
www.agora.ro/

AIPPIMM
www.animmc.ro

Allevo
www.allevo.ro

ALPHA BANK
www.alphabank.ro

Apa Nova Compania de Apa Bucuresti
http://www.apanovabucuresti.ro/

ARIANA Agentie de Proprietate Industriala ARIANA Agentie de Proprietate Industriala
www.inregistrare-marci.ro

Asociatia Comunelor din Romania
www.acor.ro/new/index.php

Asociatia Firmelor Bihorene
www.afbh.ro

Asociatia Municipiilor din Romania
www.amr.ro/

Asociatia Oraselor din Romania
www.aor.ro/

Asociatia Romana a Compostului
http://asociatiacompostului.ro/

Autodesk
www.autodesk.com

bacaul.ro
www.bacaul.ro/

BCR
www.bcr.ro

Belballon
www.belballon.ro

Bihari Naplo
www.bihon.ro

Bihor online
www.bihon.ro

Bilant
www.bilant.ro

BIT Software
www.bitsoftware.eu/ro/

BRD - Groupe Socit
Gnrale

www.brd.ro

Brinel
www.brinel.ro/

BTL Design
www.btldesign.ro

BTL MediaCom
www.btlmediacom.com

BTL Promotion
www.btlpromotion.ro

Business Leader
www.businessleader.ro

Business Standard
www.standard.ro

Byblos
www.byblos.ro/

Camera de Comert si
Industrie Arad

www.ccia-arad.ro

Camera Deputatilor
www.cdep.ro

Capital Properties

Casa de insolventa Transilvania
www.citr.ro

Casablanca Services
www.cbs.ro

CCI Hunedoara
www.ccihd.recep.ro

CCI Valcea
www.ccivl.ro

CCIA Bacau
www.cciabc.ro

CCIA Galati
www.cciagl.xnet.ro

CCIA Giurgiu

CCIA Olt
olt.cci.ro

CCIA Sibiu
www.cciasb.ro

CCIA Teleorman
www.cciatr.ro

CCINA Constanta
www.ccina.ro

CCIR
www.ccir.ro

CEC Bank
www.cec.ro/

Celsius 2000
www.keston.com.ro

Centru de afaceri si expozitii - Mircea Cancicov
www.caebacau.ro

Centrul de Dezvoltare Manageriala
www.cdm.ro

Centrul pentru
Educatie Economica si Dezvoltare din Romania

www.ceed.ro

CG-GC SA
www.cg-gc.ro

CIROM
www.cirom.ro/

Class IT
www.classit.ro/compania-prezentare.php

ClubAfaceri.ro
www.clubafaceri.ro

Cluster Start Inovare
http://startinovare.ro/

CNIPMMR
www.immromania.ro

Coface Romania
www.coface.ro

Compania de factoring
www.companiadefactoring.ro

Computers Sharing
www.csb.ro

Comterm

Condamna Coruptia

Confederatia de Afaceri

Cotidianul Cuget Liber
www.cugetliber.ro

Craiova.ro
www.craiova.ro

CT News
www.ctnews.ro

DesignIT Web Development
www.designit.ro

Directia Apelor Jiu
www.apejiu.ro

dress&Sommer
www.dreso.com

ECO - ROM AMBALAJE
www.ecoromambalaje.ro

Ecologic 3R
www.ecologic3r.ro/

Entersoft
www.entersoft.ro/

ETA 2-U
www.eta2u.ro

Euro Property

Evenimentul zilei - Editia de Vest
www.evz.ro

Eximbank
www.eximbank.ro

Expense Reduction Analysts (ERA)
http://www.expensereduction.eu/ro/

FALR
www.falr.ro

Federatia Patronilor Bihor
www.fpb.ro

Finansbank Romania
www.finansbank.ro

Finantare.ro
www.finantare.ro

Flash Image
www.flash-image.ro

FNGCIMM - Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii S.A.
www.fngcimm.ro

Gazeta de Sud
www.gds.ro/

Ghidul Bacaului
www.ghidulbacaului.ro/

Ghiseul Bancar
www.ghiseulbancar.ro

Green Report
www.green-report.ro

Green Report
www.greenreport.ro

HIT.ro
www.hit.ro

HP Romania
www8.hp.com/ro/ro/home.html

huon.ro
www.huon.ro

Iasi Fun
www.iasifun.ziaruldeiasi.ro/despre-noi/

IBM
www.ibm.com/ibm/ro/ro/

IMPACT SA
www.impactsa.ro

InformareRapida.ro
www.informarerapida.ro

ING BANK
www.ing.ro

ING Commercial Finance IFN S.A.
www.ingcomfin.com/ror

Ink Agency
www.btldesign.ro

Iridex Grup Plastic
www.iridexplastic.ro

IT Trends
www.ittrends.ro/

Jurnalul Bihorean
www.bihon.ro

Kaspersky
www.kaspersky.ro/despre-noi

KISS FM
www.kissfm.ro

LAV ECO MANAGEMENT
www.lavecomanagement.ro

Look Media

Magic FM
www.magicfm.ro/

Market Watch
www.marketwatch.ro/

MATRIX Business Consulting

Microsoft
www.microsoft.com/romania/misiune.aspx

Ministerul Mediului
www.mmediu.ro

Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale
www.mimmctpl.ro

Mix FM
www.mixfm.ro

Money Consulting
www.moneyconsulting.ro

Money Express
www.moneyexpress.ro

monitorul de bacau
www.monitorulbc.ro

Monitorul de Cluj
www.monitorulcj.ro

Monitorul de Galati
www.monitoruldegalati.ro/

Monitorul de Vrancea
www.monitorulvn.ro

National FM
www.nationalfm.ro

News20
www.news20.ro/

Newschannel
www.newschannel.ro

NewsIasi
www.newsiasi.ro/

NewsOutdoor
www.newsoutdoor.ro

Obiectiv - Vocea Brailei
www.obiectivbr.ro

Obiectiv Suceava
www.obiectivdesuceava.ro/

Obiectiv Tulcea

OKEY Platforma de business
http://www.eokey.ro/

Oracle
www.oracle.com/ro/

Orange Romania
www.orange.ro

OTIMMC - Constanta
www.otimmccta.ro

OTIMMC - Craiova
www.otimmc.ro/pages/otimmc-craiova.php

OTIMMC - Targoviste
www.otimmctgv.ro

OTIMMC - Targu Mures

OTIMMC CLUJ
www.aippimm.ro/otimmc/cluj-napoca/

OTIMMC Constanta
www.otimmccta.ro

OTP Bank
www.otpbank.ro

PIMM - Vrancea
www.pimm.ro

PIMM Galati
www.pimm.ro

PIMM Tulcea
www.cnipmmr.ro

PR Wave

Printec Romania
http://www.printec.ro/printecgroup.html

Progesa
www.progesa.com

Radio 1 - 21
www.radio21.ro

Radio Constanta
www.radioconstanta.ro/

Radio Delta

Radio Transilvania
www.radiotransilvania.ro

Romania Libera
www.romanialibera.ro/

ROMTELECOM
www.romtelecom.ro

RoRec
www.rorec.ro/ro/cine-suntem/despre-noi

S&T Software
www.s&t.ro

SAER
www.saer-it.eu

Sibiu Standard
www.sibiustandard.ro

Sibiu Virtual
www.sibiuvirtual.ro

Siveco
www.siveco.ro

Smart Bank
www.smartbank.ro

Smart Financial
www.smartfinancial.ro

SOCIETATE CIVILĂ DE AVOCAŢI CIONCA, BIDIGA, GODNCĂ
www.cbgsca.ro

Sodexho PASS
www.sodexhopass.ro

Softline
www.softlinegroup.com/ro/

Star Storage
www.star-storage.ro/

startups.ro
www.startups.ro

Stefanica si Asociatii
www.scpa.ro

Stiri de Cluj
www.stiridecluj.ro

StiripeScurt.ro
www.stiripescurt.ro/

Synergizer
www.synergizer.ro

Szabadsag
www.szabadsag.ro

Televiziunea Arad
www.radioteleviziuneaarad.ro

Total Soft
www.totalsoft.ro

TV Galati

TV Neptun
www.tvneptun.ro

Unicredit Leasing
www.unicreditleasing.ro/index.php/ro/despre-companie

UniCredit Tiriac Bank
www.unicredit-tiriac.ro/

UNPR
www.unpr.ro

UPC Romania
www.upcbiz.ro

Veolia
www.veolia.com

Viata Libera Galati
www.viata-libera.ro

Vodafone S.A.
www.vodafone.ro

wall-street.ro
www.wall-street.ro/

Wind 94
www.wind94.ro

WSI Pronet
www.wsipronet.ro

XEROX
www.xerox.ro

Ziare.com
www.ziare.com

Ziare.ro
ziarero.realitatea.net/

ziaresireviste.ro
www.ziaresireviste.ro/

Ziarul Adevarul.
www.adevarul.ro

Ziarul de Bacau
www.ziaruldebacau.ro

Ziarul de Iasi
www.ziaruldeiasi.ro

Ziarul de Vrancea
www.ziaruldevrancea.ro

Zitec
www.zitec.com/software-outsourcing-romania

Ziua de Constanta
www.ziuact.ro/

Ziua de Vest
www.ziuadevest.ro

© 2006 BTL Design  
Bani pe internet