FNIMM (Fondul National pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii) faciliteaza accesul firmelor la finantari, oferind garantii pentru instrumentele financiare contractate.

">
Prima paginaEvenimenteServiciiParteneriNoutatiProfilul companieiContact
Evenimente in curs
Solutii de finantare si dezvoltare a mediului rural Buzau - Braila 2019
Buzau - Braila - 20-06-2019
Evenimente viitoare
Evenimente incheiate
Solutii de finantare si dezvoltare a mediului rural 2019 Ialomita - Calarasi 2019
Ialomita - Calarasi - 11-06-2019
Soluții de dezvoltare a antreprenoriatului și comunităților locale românești ARAD 2019
Savarsin, Sala de evenimente - 02-04-2019
Soluții de dezvoltare a antreprenoriatului și comunităților locale românești Vrancea 2019
Focsani, Consiliul Judetean Vrancea - 18-02-2019
Newsletter
Adresa de e-mail

Cum te poate ajuta FNIMM sa obtii finantare
06-03-2009

Cum te poate ajuta FNIMM sa obtii finantare

FNIMM (Fondul National pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii) faciliteaza accesul firmelor la finantari, oferind garantii pentru instrumentele financiare contractate.IMM-urile care doresc sa contracteze un credit utilizand garantiile Fondului trebuie mai intai sa se adreseze unei banci, pentru a obtine un credit. In cazul in care garantiile reale, personale, de care firma dispune nu sunt suficiente, aceasta solicita bancii completarea garantiilor proprii cu garantia Fondului.


Procedura de garantare
Dosarul de credit se depune la banca, iar institutia finantatoare face o analiza in urma careia stabileste daca proiectul este viabil. Daca banca va considera ca nu exista suficiente garantii materiale pentru acordarea creditului, solicita Fondului participarea la impartirea riscului, prin emiterea unei garantii financiare.

Urmatorul pas presupune ca banca, direct sau prin unitatile sale teritoriale (sucursale, agentii), dupa aprobarea finantarii de catre structurile sale competente, sa transmita Fondului solicitarea de garantare, insotita de Dosarul de finantare.

In termen de cel mult trei - patru zile lucratoare de la primirea solicitarii de garantare si a Dosarului de finantare intocmit potrivit prevederilor Conventiei, Fondul comunica bancii hotararea de aprobare sau de respingere a solicitarii de garantare. Hotararea este insotita de factura in original pentru plata comisionului de garantare datorat la acordarea garantiei”, spune Stela Alexandru.

Dupa achitarea comisionului de garantare, Fondul transmite finantatorului scrisoarea de garantare. Ultimul pas al procedurii este cel in care banca semneaza contractul de credit cu IMM-ul, dupa primirea deciziei Fondului de acordare a garantiei.

Pentru finantari de pana la 300.000 de lei, decizia privind acordarea garantiei se obtine si in maxim 24 de ore”, precizeaza Stela Alexandru.


Durata de garantare
Fondul isi ofera garantiile pe toata durata derularii creditului. Beneficiarul creditului, IMM-ul, poate solicita oricand renuntarea la garantia Fondului si inlocuirea acesteia cu alte garantii, in acord cu banca si reglementarile interne ale acesteia.

Fondul garanteaza credite, scrisori de garantie bancara, precum si alte instrumente de finantare acordate sau convenite de catre banca cu beneficiarul IMM. Reprezentantii Fondului spun ca exista si cazuri de contracte in urma carora antreprenorii nu au returnat banii. Totusi, acestea sunt in numar nesemnificativ.

Exista cazuri in care am garantat contracte de credit pentru  IMM-uri care nu si-au mai putut indeplini obligatiile de plata. Procentul este de aproximativ 1,2% din soldul garantiilor aflate in portofoliu”, spune Stela Alexandru.


Business existent si plan de afaceri
Planurile de afaceri ale intreprinzatorilor sunt analizate atat de banca de la care se solicita creditul, cat si de catre Fond, in vederea acordarii garantiei si asumarii riscului de credit.

Fondul garanteaza finantarile obtinute de IMM-uri de la banci, inclusiv pentru firmele nou infiintate”, precizeaza reprezentanta Fondului.

Garantarea se face inca din faza de plan de afaceri, in masura in care acel plan asigura institutia financiara ca afacerea va fi una de succes, bazata pe o idee viabila. In acest caz, conditiile sunt stabilite de fiecare banca in parte.

Trebuie ca afacerea sa fie realizabila si creditul sa poata fi rambursat. In plus, trebuie sa existe expertiza tehnica si manageriala, precum si partea de garantii personale”, explica Stela Alexandru.

Exista si domenii de activitate pentru care Fondul nu garanteaza finantari: fabricarea sau comercializarea de arme si munitie, jocuri de noroc si pariuri. Avantajoasa este accesarea fondurilor europene.

Pentru a veni in sprjinul IMM-urilor care solicita cofinantare bancara pentru accesarea de fonduri europene, comisioanele de garantare percepute sunt cu circa 37% mai mici”, adauga Stela Alexandru.


Bancile partenere
Garantia Fondului se acorda in baza unor conventii de colaborare incheiate pana in acest moment cu 24 de institutii bancare active in Romania. Acestea reprezinta majoritatea bancilor din tara si acopera peste 85% din solicitarile de creditare a sectorului IMM. Prin retelele bancilor partenere, garantiile Fondului au o acoperire nationala.

Reteaua noastra functioneaza pe principiul arondarii teritoriale si este formata din 12 reprezentante (in orasele Arad, Oradea, Baia Mare, Salaj, Timisoara, Sibiu, Targu Mures, Giurgiu, Ploiesti, Pitesti, Suceava si Constanta), 4 sucursale (in Bucuresti, Bacau, Iasi si Cluj) si 3 filiale-fonduri locale de garantare (in Craiova, Focsani si Sfantu-Gheorghe)”, spune Stela Alexandru.


Recuperarea banilor
Unicul actionar al Fondului este statul roman, prin Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri. Reprezentantii FNIMM spun ca in prezent Fondul este institutia cu cel mai inalt grad de risc de pe piata financiara.

Pentru recuperarea sumelor platite, FNIMM, in calitatea sa de fidejusor, isi inscrie creanta sa la executorul bancar/judecatoresc prin care Finantatorul deruleaza procedura de executare sau, dupa caz, procedura de insolventa”, explica reprezentanta FNIMM.

In cadrul acestei proceduri, Fondul solicita sa i se atribuie sumele rezultate din valorificarea garantiilor accesorii finantarii garantate, care au fost constituite de beneficiar si care depasesc creanta Finantatorului.

 

sursa: www.startups.ro

-->
Noutati
Desfasurare seminar „FNGCIMM - garanția susținerii și dezvoltării comunității rurale” Savarsin 2 aprilie 2019

În data, de 2 aprilie 2019, a avut loc în localitatea Săvârșin, jud. Arad cel de-al doilea seminar „FNGCIMM - garanția susținerii și dezvoltării comunității rurale”, eveniment ce face parte din demersul de inf

Garanția susținerii și dezvoltării comunităților rurale - subiect al unui seminar susținut de FNGCIMM


În data de 2 aprilie 2019, începând cu ora 10.30, în Sala de Ședințe a Primăriei Săvârșin, județul Arad, va avea loc cel de-al doilea eveniment din seria de seminarii de informare “Soluții de dezvol

Banca de stat CEC Bank a anunţat că lansează un nou instrument de finanţare de tip revolving, n euro sau dolari, pentru companiile care realizează operaţiuni de export.

Creditul de tip "revolving" este o linie de finanţare pusă la dispoziţia clienţilor de către bănci, pe care aceştia o pot folosi oricând.

Parteneri

Adeplast
www.adeplast.ro

Adeplast 1
www.adeplast.ro

Adevarul Verde
www.adevarul.ro

ADL Bacau
www.adlbacau.ro

Administratia Nationala
Apele Romane

www.rowater.ro

Administratie.ro
www.administratie.ro/

AGER Business Tech
www.ager.ro/pagini/compania/istoric

AGORA
www.agora.ro

Agora News
www.agora.ro/

AIPPIMM
www.animmc.ro

Allevo
www.allevo.ro

ALPHA BANK
www.alphabank.ro

Apa Nova Compania de Apa Bucuresti
http://www.apanovabucuresti.ro/

ARIANA Agentie de Proprietate Industriala ARIANA Agentie de Proprietate Industriala
www.inregistrare-marci.ro

Asociatia Comunelor din Romania
www.acor.ro/new/index.php

Asociatia Firmelor Bihorene
www.afbh.ro

Asociatia Municipiilor din Romania
www.amr.ro/

Asociatia Oraselor din Romania
www.aor.ro/

Asociatia Romana a Compostului
http://asociatiacompostului.ro/

Autodesk
www.autodesk.com

bacaul.ro
www.bacaul.ro/

BCR
www.bcr.ro

Belballon
www.belballon.ro

Bihari Naplo
www.bihon.ro

Bihor online
www.bihon.ro

Bilant
www.bilant.ro

BIT Software
www.bitsoftware.eu/ro/

BRD - Groupe Socit
Gnrale

www.brd.ro

Brinel
www.brinel.ro/

BTL Design
www.btldesign.ro

BTL MediaCom
www.btlmediacom.com

BTL Promotion
www.btlpromotion.ro

Business Leader
www.businessleader.ro

Business Standard
www.standard.ro

Byblos
www.byblos.ro/

Camera de Comert si
Industrie Arad

www.ccia-arad.ro

Camera Deputatilor
www.cdep.ro

Capital Properties

Casa de insolventa Transilvania
www.citr.ro

Casablanca Services
www.cbs.ro

CCI Hunedoara
www.ccihd.recep.ro

CCI Valcea
www.ccivl.ro

CCIA Bacau
www.cciabc.ro

CCIA Galati
www.cciagl.xnet.ro

CCIA Giurgiu

CCIA Olt
olt.cci.ro

CCIA Sibiu
www.cciasb.ro

CCIA Teleorman
www.cciatr.ro

CCINA Constanta
www.ccina.ro

CCIR
www.ccir.ro

CEC Bank
www.cec.ro/

Celsius 2000
www.keston.com.ro

Centru de afaceri si expozitii - Mircea Cancicov
www.caebacau.ro

Centrul de Dezvoltare Manageriala
www.cdm.ro

Centrul pentru
Educatie Economica si Dezvoltare din Romania

www.ceed.ro

CG-GC SA
www.cg-gc.ro

CIROM
www.cirom.ro/

Class IT
www.classit.ro/compania-prezentare.php

ClubAfaceri.ro
www.clubafaceri.ro

Cluster Start Inovare
http://startinovare.ro/

CNIPMMR
www.immromania.ro

Coface Romania
www.coface.ro

Compania de factoring
www.companiadefactoring.ro

Computers Sharing
www.csb.ro

Comterm

Condamna Coruptia

Confederatia de Afaceri

Cotidianul Cuget Liber
www.cugetliber.ro

Craiova.ro
www.craiova.ro

CT News
www.ctnews.ro

DesignIT Web Development
www.designit.ro

Directia Apelor Jiu
www.apejiu.ro

dress&Sommer
www.dreso.com

ECO - ROM AMBALAJE
www.ecoromambalaje.ro

Ecologic 3R
www.ecologic3r.ro/

Entersoft
www.entersoft.ro/

ETA 2-U
www.eta2u.ro

Euro Property

Evenimentul zilei - Editia de Vest
www.evz.ro

Eximbank
www.eximbank.ro

Expense Reduction Analysts (ERA)
http://www.expensereduction.eu/ro/

FALR
www.falr.ro

Federatia Patronilor Bihor
www.fpb.ro

Finansbank Romania
www.finansbank.ro

Finantare.ro
www.finantare.ro

Flash Image
www.flash-image.ro

FNGCIMM - Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii S.A.
www.fngcimm.ro

Gazeta de Sud
www.gds.ro/

Ghidul Bacaului
www.ghidulbacaului.ro/

Ghiseul Bancar
www.ghiseulbancar.ro

Green Report
www.green-report.ro

Green Report
www.greenreport.ro

HIT.ro
www.hit.ro

HP Romania
www8.hp.com/ro/ro/home.html

huon.ro
www.huon.ro

Iasi Fun
www.iasifun.ziaruldeiasi.ro/despre-noi/

IBM
www.ibm.com/ibm/ro/ro/

IMPACT SA
www.impactsa.ro

InformareRapida.ro
www.informarerapida.ro

ING BANK
www.ing.ro

ING Commercial Finance IFN S.A.
www.ingcomfin.com/ror

Ink Agency
www.btldesign.ro

Iridex Grup Plastic
www.iridexplastic.ro

IT Trends
www.ittrends.ro/

Jurnalul Bihorean
www.bihon.ro

Kaspersky
www.kaspersky.ro/despre-noi

KISS FM
www.kissfm.ro

LAV ECO MANAGEMENT
www.lavecomanagement.ro

Look Media

Magic FM
www.magicfm.ro/

Market Watch
www.marketwatch.ro/

MATRIX Business Consulting

Microsoft
www.microsoft.com/romania/misiune.aspx

Ministerul Mediului
www.mmediu.ro

Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale
www.mimmctpl.ro

Mix FM
www.mixfm.ro

Money Consulting
www.moneyconsulting.ro

Money Express
www.moneyexpress.ro

monitorul de bacau
www.monitorulbc.ro

Monitorul de Cluj
www.monitorulcj.ro

Monitorul de Galati
www.monitoruldegalati.ro/

Monitorul de Vrancea
www.monitorulvn.ro

National FM
www.nationalfm.ro

News20
www.news20.ro/

Newschannel
www.newschannel.ro

NewsIasi
www.newsiasi.ro/

NewsOutdoor
www.newsoutdoor.ro

Obiectiv - Vocea Brailei
www.obiectivbr.ro

Obiectiv Suceava
www.obiectivdesuceava.ro/

Obiectiv Tulcea

OKEY Platforma de business
http://www.eokey.ro/

Oracle
www.oracle.com/ro/

Orange Romania
www.orange.ro

OTIMMC - Constanta
www.otimmccta.ro

OTIMMC - Craiova
www.otimmc.ro/pages/otimmc-craiova.php

OTIMMC - Targoviste
www.otimmctgv.ro

OTIMMC - Targu Mures

OTIMMC CLUJ
www.aippimm.ro/otimmc/cluj-napoca/

OTIMMC Constanta
www.otimmccta.ro

OTP Bank
www.otpbank.ro

PIMM - Vrancea
www.pimm.ro

PIMM Galati
www.pimm.ro

PIMM Tulcea
www.cnipmmr.ro

PR Wave

Printec Romania
http://www.printec.ro/printecgroup.html

Progesa
www.progesa.com

Radio 1 - 21
www.radio21.ro

Radio Constanta
www.radioconstanta.ro/

Radio Delta

Radio Transilvania
www.radiotransilvania.ro

Romania Libera
www.romanialibera.ro/

ROMTELECOM
www.romtelecom.ro

RoRec
www.rorec.ro/ro/cine-suntem/despre-noi

S&T Software
www.s&t.ro

SAER
www.saer-it.eu

Sibiu Standard
www.sibiustandard.ro

Sibiu Virtual
www.sibiuvirtual.ro

Siveco
www.siveco.ro

Smart Bank
www.smartbank.ro

Smart Financial
www.smartfinancial.ro

SOCIETATE CIVILĂ DE AVOCAŢI CIONCA, BIDIGA, GODNCĂ
www.cbgsca.ro

Sodexho PASS
www.sodexhopass.ro

Softline
www.softlinegroup.com/ro/

Star Storage
www.star-storage.ro/

startups.ro
www.startups.ro

Stefanica si Asociatii
www.scpa.ro

Stiri de Cluj
www.stiridecluj.ro

StiripeScurt.ro
www.stiripescurt.ro/

Synergizer
www.synergizer.ro

Szabadsag
www.szabadsag.ro

Televiziunea Arad
www.radioteleviziuneaarad.ro

Total Soft
www.totalsoft.ro

TV Galati

TV Neptun
www.tvneptun.ro

Unicredit Leasing
www.unicreditleasing.ro/index.php/ro/despre-companie

UniCredit Tiriac Bank
www.unicredit-tiriac.ro/

UNPR
www.unpr.ro

UPC Romania
www.upcbiz.ro

Veolia
www.veolia.com

Viata Libera Galati
www.viata-libera.ro

Vodafone S.A.
www.vodafone.ro

wall-street.ro
www.wall-street.ro/

Wind 94
www.wind94.ro

WSI Pronet
www.wsipronet.ro

XEROX
www.xerox.ro

Ziare.com
www.ziare.com

Ziare.ro
ziarero.realitatea.net/

ziaresireviste.ro
www.ziaresireviste.ro/

Ziarul Adevarul.
www.adevarul.ro

Ziarul de Bacau
www.ziaruldebacau.ro

Ziarul de Iasi
www.ziaruldeiasi.ro

Ziarul de Vrancea
www.ziaruldevrancea.ro

Zitec
www.zitec.com/software-outsourcing-romania

Ziua de Constanta
www.ziuact.ro/

Ziua de Vest
www.ziuadevest.ro

© 2006 BTL Design  
Bani pe internet