Prima paginaEvenimenteServiciiParteneriNoutatiProfilul companieiContact
Evenimente in curs
Solutii de finantare si dezvoltare a mediului rural 2019 Ialomita - Calarasi 2019
Ialomita - Calarasi - 29-05-2019
Evenimente viitoare
Solutii de finantare si dezvoltare a mediului rural Buzau - Braila 2019
Buzau - Braila - 16-05-2019
Evenimente incheiate
Solutii de finantare si dezvoltare a mediului rural Buzau - Braila 2019
Buzau - Braila - 16-05-2019
Solu╚Ťii de dezvoltare a antreprenoriatului ╚Öi comunit─â╚Ťilor locale rom├óne╚Öti ARAD 2019
Savarsin, Sala de evenimente - 02-04-2019
Solu╚Ťii de dezvoltare a antreprenoriatului ╚Öi comunit─â╚Ťilor locale rom├óne╚Öti Vrancea 2019
Focsani, Consiliul Judetean Vrancea - 18-02-2019
Newsletter
Adresa de e-mail

Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor Cluj 2006
Cluj - 25-10-2006

program     invitati     galerie foto

Program

 
 

    La Cluj, pe 25 octombrie, cuvantul de deschidere a fost rostit de domnul viceprimar Janos Boros, care a subliniat ca „pe 1 ianuarie 2006 este vorba doar de o intrare in Uniunea Europeana, integrarea mai dureaza”. In cursul discursului sau, a mai subliniat ca este foarte important sa stim cum sa accesam fondurile europene, subiect care este de altfel in prezent in centrul atentiei tuturor societatilor din Romania. Ioan Lucian, presedinte al Confederatiei Asociatiilor de Afaceri „Transilvania”, a explicat cat este de important rolul asociatiilor patronale in apararea si dezvoltarea mediului de afaceri. Uniunea face forta, dupa cum se stie, iar actiunile concertate ale unor organizatii de acest gen trag inainte si fac sa progreseze afacerile membrilor organizatiei. Ioan Lucian a amintit insemnatatea asociatiilor patronale in tari cu exercitiu democratic indelung. Romania este un invatacel care trebuie sa prinda din urma nivelul unor tari dezvoltate cu care vor fi concurenti directi pe o piata unica.

Iuliana Topoleanu, expert in cadrul Ministerului Integrarii Europene, i-a salutat si ea pe cei prezenti, explicand ca trebuie ca firmele sa se pregateasca serios pentru a mari cat mai mult rata de absorbtie a fondurilor europene ce vor sta la dispozitia noastra incepand cu anul viitor.

 In prima plenara a ambelor evenimente, atat la Cluj, cat si la Arad, s-au aflat in discutie solutii pentru eficientizarea afacerii, adica tot ce ne sta la dispozitie pentru a ne usura viata si a ne elibera competente pentru lupta concurentiala. Aceste solutii sunt de mai multe feluri, iar vorbitorii au incercat sa le descrie pe cateva, cat mai concrete. Exista solutii IT de reducere a costurilor si astazi nu mai avem voie sa nu folosim Internetul si solutiile software si de comunicatii pentru a ne eficientiza afacerea. Dupa intrarea in Europa, nu avem cum sa ignoram acest lucru: trebuie sa ne batem cu arme egale cu firmele cu care vom fi in competitie.
La Cluj, Horatiu Fufezan, de la Centrul de Dezvoltare Manageriala a explicat cum se poate face sustinerea IMM-urilor prin resurse umane, una din principalele bogatii ale oricarei firme. Sporirea competitivitatii este posibila si prin buna gestionare a resurselor umane. Ioana Maria Tira, de la ANIMMC, a explicat audientei clujene care sunt ajutoarele acordate IMM-urilor.
Tot in sprijinul dezvoltarii afacerilor, o solutie de recuperare a creantelor de la debitori este foarte importanta. Iata de ce, Ion Radu a explicat, si la Cluj si la Arad, avantajele folosirii unor astfel de servicii, precum si a rapoartelor de credit despre partenerii de afaceri, servicii furnizate de Coface Romania.

 

    La Cluj, Cristian But, director adjunct al BRD-Groupe Societe Generale,  a enuntat programele de credite pentru IMM-uri, Ristretto, pentru Start-up-uri, Simplis Credit, precum si alte produse, unele in colaborare cu Fondul European de Investitii si Banca Europeana de reconstructie si dezvoltare.
    Eximbank a fost prezent la ambele conferinte, pentru a prezenta cum vine banca de import-export in sprijinul intreprinzatorilor mici si mijlocii. La Cluj a fost prezent Antonius Avram, director adjunct al filialei EXIMBANK Cluj
a explicat caile prin care banca lor, de stat, necomerciala, sprijina intreprinzatorii la export. 
    IMM-urile prezente au pus intrebari despre relatia intreprinzator-banca, tuturor bancilor prezente la conferinte, iar la aceste intrebari bancile au raspuns cu multa transparenta. Dorina Nastase, membru al Team Europe a prezentat competitivitatea intre globalizare si aderarea la Uniunea Europeana.
 
Evenimentul s-a terminat cu un dejun de afaceri la care firmele prezente au avut prilejul sa intre in detalii legate de subiectele discutate in cadrul conferintei. 
 

 

 
 
Program 
 
Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor – Cluj 2006
Cluj, 25 octombrie 2006
9:00-9:30 Înregistrare participanţi. Welcome Coffee
Locatie: Cluj - Hotel Belvedere

9.30 – 10.00 Cuvant de deschidere – autoritati si organizatori
Tema :
Cum se implica administratia locala in sprijinirea IMM-urilor.Rolul asociatiilor patronale in dezvoltarea IMM-urilor.

Speakeri invitati:

Janos Boros – Viceprimar Municipiul Cluj Napoca
Iuliana Topoleanu – Consilier – Ministerul Integrarii Europene
Ioan Lucian – Presedinte – Confederatia Asociatiilor de Afaceri „Transilvania”
10.00-11:20 - Plenara 1 – SOLUTII PENTRU EFICIENTIZAREA AFACERII. Solutii de transmisii de date cablu/wireless, solutii comunicatii mobile si fixe, Solutii internet, infrastructura pentru afaceri, solutii de promovare

Moderator: Gabriela Malcinschi – redactor sef „Business Leader”
Locatie: Cluj - Hotel Belvedere

Gabriela Malcinschi – redactor sef „Business Leader”
- Solutii IT de reducere a costurilor

Horatiu Fufezan – Centru de Dezvoltare Manageriala
- Sustinerea dezvoltarii IMM –rilor prin resurse umane

Ioana Maria Tira - OTIMMC Cluj
     - Sprijin pentru IMM-uri

Ion Radu - BTL Design

Solutii de recuperare a creantelor propuse de Coface Romania

 

11:20-11.35 pauză de cafea

11.35-13:00 Plenara 2 – SOLUTII FINANCIARE PENTRU DEZVOLTAREA AFACERII. Oferte de creditare , Programe de Finantare, Oferte de finantare bancara pentru IMM-uri, Finantare din fonduri structurale si de coeziune

Locatie: Cluj - Hotel Belvedere
Moderator: Ion Radu - Manager BTL Design


Raluca Vieru
– Manager Vanzari IMM - OTP Bank Romania
- Solutia planurilor tale

Cristian BUT - Reprezentant BRD

Iuliana Topoleanu – Consilier – Ministerul Integrarii Europene
- Programul Operational Regional 2007-2013.

Dorina Nastase – Presedinte – Centrul Roman de Studii Globale


Caius Adam – Director - Banca de Export a Romaniei SA – Filiala Cluj
- Banca de Export a Romaniei SA in sprijinul exportatorilor romani si a IMM-urilor13.10 Speach inchidere conferinta.Concluzii
13.10 – Dejun de afaceri

program     invitati     galerie foto
-->
Noutati
Desfasurare seminar ÔÇ×FNGCIMM - garan╚Ťia sus╚Ťinerii ╚Öi dezvolt─ârii comunit─â╚Ťii ruraleÔÇŁ Savarsin 2 aprilie 2019

În data, de 2 aprilie 2019, a avut loc în localitatea S─âvâr╚Öin, jud. Arad cel de-al doilea seminar „FNGCIMM - garan╚Ťia sus╚Ťinerii ╚Öi dezvolt─ârii comunit─â╚Ťii rurale”, eveniment ce face parte din demersul de inf

Garan╚Ťia sus╚Ťinerii ╚Öi dezvolt─ârii comunit─â╚Ťilor rurale - subiect al unui seminar sus╚Ťinut de FNGCIMM


În data de 2 aprilie 2019, începând cu ora 10.30, în Sala de ╚śedin╚Ťe a Prim─âriei S─âvâr╚Öin, jude╚Ťul Arad, va avea loc cel de-al doilea eveniment din seria de seminarii de informare “Solu╚Ťii de dezvol

Banca de stat CEC Bank a anunţat că lansează un nou instrument de finanţare de tip örevolvingö, ţn euro sau dolari, pentru companiile care realizează operaţiuni de export.

Creditul de tip "revolving" este o linie de finanţare pusă la dispoziţia clienţilor de către bănci, pe care aceştia o pot folosi oricând.

Parteneri eveniment
OTP Bank
Flash Image
Coface Romania
BTL Promotion
Belballon
Parteneri media
Smart Financial
Smart Bank
KISS FM
Organizatori
Confederatia de Afaceri
Centrul de Dezvoltare Manageriala
Business Leader
BTL Design
© 2006 BTL Design  
Bani pe internet